YouTube Shorts lanceres i bestræbelser på at konkurrere med TikTok

YouTube Shorts lanceres i bestræbelser på at konkurrere med TikTok

Selvom TikTok er meget populær med en vigtig demografi, har TikTok haft en noget tumultøs tid med den amerikanske regering for sent, og YouTube – der lugter blod i vandet – har benyttet lejligheden til at droppe sin konkurrerende platform YouTube Shorts.

Da TikTok er i problemer med den amerikanske regering, og det ser meget muligt ud, at det muligvis ender med at blive forbudt i landet, har andre platforme skyndt sig at lancere deres egen version af den populære service. YouTube er ingen undtagelse, da det lige er lanceret YouTube Shorts, en ny kortformet oplevelse med 15 sekunders eller mindre klip.

YouTube Shorts inkluderer et nyt sæt skaberværktøjer, herunder et flersegmentkamera, der ligner TikTok, hastighedskontrol, en timer og en nedtællingsfunktion. Ligesom TikTok kan videoer også indstilles til musik, hvilket er muliggjort takket være YouTubes store sangbibliotek. Shorts-brugere vil allerede kunne få adgang til et bibliotek med hundreder af tusinder af sange, der er hundreder fra T-serien og Believe Digital, men virksomheden arbejder også med kunstnere, labels og udgivere for at få flere sange til at styrke kataloget.

Multisegmentkameraet giver brugeren mulighed for at kombinere separate klip, så du kan oprette videoer uden at skulle beholde din telefon. Efter sigende vil YouTube også introducere en brugers mulighed for at stryge gennem YouTube Shorts lodret, ligesom TikTok.

Shorts rulles først ud i Indien, da TikTok er blevet forbudt der siden slutningen af ​​juni. Nogle brugere i USA har rapporteret at se den nye funktion i en ny sektion på deres YouTube-startside, selvom brugere, der ikke har den endnu, kan begynde at tagge deres kortere videoer, der er mindre end 60 sekunder, som #Shorts i titlen eller beskrivelsen .

Dette marked bliver hurtigt overfyldt. Udover YouTube har Instagram og SnapChat også korte videofunktioner samt dedikerede platforme som Triller, Dubsmash, Byte og andre. Det burde være interessant at se, hvem der kan kæmpe eksisterende TikTok-brugere væk, eller om brugere endda vil være interesserede i en anden platform.

Uanset hvilken platform der kommer ud på toppen, ser det ud til at videoer i kort form er kommet for at blive.

Musik